Kerstfeest voor wie alleen is

 

13-12-2018, 14:09 | Van de redactie

HOOFDDORP De kerstdagen in je eentje doorbrengen. De meeste mensen moeten er niet aan denken. Voor ouderen die de komende feestdagen alleen zijn organiseren twee Hoofddorpse gezinnen een gezellig kerstfeest.

Naar mate je ouder wordt, word je kringetje kleiner. En daarmee de kans dat je de kerstdagen niet met anderen kunt vieren, groter. Maar er kunnen meer redenen zijn dat je alleen bent met kerst: je partner is overleden, je hebt geen kinderen, je kinderen wonen ver weg. "Geld geven is zo makkelijk", zeggen de initiatiefnemers Nicole Feller, Gerrit Jan Schuurhuis, Sietie Boterhoek en Laurens de Jonge.

"Zélf met de kerstdagen iets doen voor mensen die alleen zijn leek ons veel mooier. We willen ons inzetten voor meer verbondenheid in onze maatschappij en het kerstfeest is bij uitstek de gelegenheid om hier inhoud aan te geven", weten de twee stellen die al heel lang bevriend zijn met elkaar. Ook hun kinderen, inmiddels volwassen, doen vol enthousiasme mee. "Het is in onze gezinnen heel normaal dat we ons met kerst inzetten voor andere mensen. We hopen daarmee ook een voorbeeld voor anderen te zijn." Het viertal organiseert het kerstfeest onder de alleszeggende naam Samen4meer.

Dit jaar gaan de Hoofddorpers voor de zesde keer de uitdaging aan er een prachtig feest van te maken. Dankzij sponsoren is deelname gratis. Er wordt naar uitgekeken. "Veel van de gasten die we in ons bestand hebben zijn blij als we bellen met de vraag of ze weer komen. 'We hoopten al een telefoontje te krijgen' horen we dan." Het kerstfeest wordt gehouden op tweede kerstdag tussen 15.00 en 20.30 uur in dorpshuis d'Oude Waterwolf in Vijfhuizen.

Opnieuw stelde Maatvast de gehele locatie spontaan ter beschikking. De vier kerstengelen koken een 4-gangen diner, enkele van de gezinsleden geven een muzikale voorstelling en daarnaast zijn er nog andere gezellige activiteiten. Bij voorkeur zorgen de gasten zelf voor vervoer. In het uiterste geval proberen de organisatoren vervoer te regelen.

Er is plaats voor maximaal 30 personen. Aanmelden kan tot 18 december door te mailen naar: samen4meer@gmail.com. Daarna wordt contact opgenomen