Mien Franken

 

Blij verrast heb ik Sietie Boterhoek aan de telefoon. Ze nodigt mij

voor de derde keer uit om kerst weer met hen mee te vieren.

Wat vooraf ging.

 

Eerste Kerstdag 2013

Twee jaar geleden ben ik lid geworden van de Sociëteit voor alleenstaanden. Dit is op elke donderdag in Pier K te Nieuw-Vennep. Er werd via Meerwaarde gevraagd wie er op Eerste Kerstdag alleen was en zin had om met andere ouderen kerst samen te vieren. We zagen later op de uitnodiging dat de dag werd aangeboden door twee echtparen en hun kinderen. Wat een werk en wat lief.

 

Met drie mannen ging ik Eerste Kerstdag 2013 op stap met de Meertaxi  naar ‘De Arendshoeve’ bij Aalsmeerderbrug. Aangekomen bij ’The Garden of Amsterdam‘ werden wij verwelkomd door Gerrit Jan, een van de gastheren, en zijn familie. Via de rode loper (ik voelde mij net de koningin) liepen wij door een prachtige entourage met prachtige tropische planten. Bij de garderobe kregen we een naamplaatje, in kerstsfeer opgemaakt, opgespeld.  

 

Wij kregen koffie met gebak aangeboden en zaten in een in kerstsfeer omgetoverde sfeervolle kas. Geweldig  mooi!!! De meeste gasten kwamen uit Hoofddorp, wij kwamen met z’n vieren uit Nieuw-Vennep.

Wij waren inclusief de families van Sietie, Laurens, Nicole en Gerrit Jan met veertig personen. Je zag alleen maar vrolijke, blije gezichten. Iedereen had het erg  naar zijn zin. De families traden met hun kinderen op, wat heel mooi was en mooi klonk, Ze betrokken ons er ook steeds bij door ons mee te laten zingen. Wij kregen glühwein en warme chocolademelk aangeboden. Dat smaakte heerlijk.

 

Om half 6 werden wij uitgenodigd in het huis van Jacob van Zijverden  de eigenaar van ‘De Arendshoeve, The Garden of Amsterdam’. Er stonden twee lange tafels gedekt, zo geweldig mooi verzorgd en versierd. Wij mochten onze plaats zoeken via onze persoonlijke menukaart. Het diner was fantastisch lekker, alles was door de twee families gekookt en verzorgd. Echt klasse, alsof we in een restaurant zaten. Wat hebben wij allemaal genoten van deze geweldige kerstdag. Om nooit te vergeten, het klikte ook heel goed met de anderen. Dat was bijzonder want de meesten waren vreemden voor elkaar.  Ook de gesprekken en de sfeer maakte deze dag zo geweldig goed voor iedereen. Je voelde je zo vrij en blij. Alsof je bij de familie hoorde. Tussendoor werd er nog gezongen en kerstverhalen verteld. Laurens speelde op zijn saxofoon. Al met al was het een grandioze dag voor iedereen.

 

Sommige  van de gasten namen dan ook met traantjes in de ogen afscheid. ‘Voor herhaling vatbaar’, zeiden wij. Op de terugweg naar huis waren de mannen dan ook vol lof over onze kerstdag waarin we zo verwend waren. Heel hartelijk bedankt voor deze geweldige kerstdag.

 

Tweede Kerstdag 2014

Op Tweede Kerstdag ben ik weer uitgenodigd om kerst te gaan vieren. Mijn vriendin Wil en Martin gaan ook weer mee. Deze keer wordt het in het clubgebouw van de hockeyclub ‘De Reigers’ in Hoofddorp gevierd. Bij het clubgebouw worden we welkom geheten door de kinderen van onze gastheren en -dames. De zaal is prachtig omgetoverd in een sfeervolle kerstsfeer. We krijgen een naamkaartje opgespeld. Er zijn veel andere mensen dan vorig jaar maar ook met hen kreeg je meteen een leuke band en een leuk gesprek. Iedereen is blij en dankbaar dat hun deze dag is aangeboden. Je bent niet alleen, zo belangrijk, met kerst.

                                                                                     

De families hebben een leuk koortje dat mooie kerstliederen zong. Ook Laurens speelde op zijn saxofoon. Ook mochten wij meezingen als we dat wilden. Daarna speelden we een sinterklaasspel  waarin we streden om leuke cadeautjes. Bij elke tafel  was het spannend: wie had aan het einde van het spel de meeste cadeautjes? Ook was er een goochelaar. Wij hebben veel gezongen, gepraat en gelachen. Het was heerlijk om zo met elkaar kerst te mogen vieren. De families en kinderen deden er alles aan om ons te vermaken. Ze zaten ook bij ons aan de tafels, heel gezellig. Er werd ook een korte kerstfilm vertoond.

 

Op een bepaalde tijd gingen wij aan tafel om te eten. Een prachtige menukaart met je naam erop en .......wat je ging eten: sjonge , jonge dat zag er weer goed uit zeg.

 

      Pasteitje met Kalfsragout

       Romige Kerstsoep

  Gemarineerde rollade met cranberrysaus

      Haricot verts gerold in spek

     Aardappelkroketjes/frietjes

        Dame Blanche

 

Tussendoor werd er een mooi kerstverhaal verteld en ook weer gezongen. Het eten is allemaal door de twee families gekookt, klaargemaakt en verzorgd. Het was fantastisch lekker, echt ‘KLASSE’. De dag zou om 20.30 uur afgesloten worden maar om 21.00 uur werden wij pas opgehaald, zo gezellig was het weer.

 

Lieve Sietie, Nicole, Gerrit Jan, Laurens en kinderen  weer heel hartelijk bedankt voor een onvergetelijke Tweede Kerstdag. En nu word ik voor de derde keer uitgenodigd om Eerste Kerstdag mee te vieren. Geweldig nieuws  en .........blij verrast.

 

 

 

 

 

Floor van Engelen

 

Even voorstellen, ik ben Floor van Engelen en 71 jaar. Dit is een leuke leeftijd om aan een tweede jeugd te beginnen. Ik ben mijn hele leven rozenkweker geweest. Een mooie job, vooral met de vermeerdering van de rozen heb ik mij bezig gehouden.  Door mijn scheiding is mijn leven veranderd. Ik ben nu vaak alleen, ook omdat ik vrienden ben kwijtgeraakt. Maar ik krijg er ook weer veel voor terug, zoals vorig jaar de uitnodiging voor het kerstfeest. Die kaart lag zomaar in de bus, ik weet niet wie dit heeft geregeld. Fantastisch!Ik heb die middag verschillende mensen ontmoet, maar ik heb de meeste tijd met de familieleden die het kerstfeest organiseerden, gesproken. Het is een enorm leuke ervaring om zo maar in het feestgedruis binnen te  vallen. We werden ontvangen met een welkomstlied en een drankje. Daarna werden er diverse muziekstukken door de families gebracht. Ik heb dit zeer leuk gevonden en ook enorm gewaardeerd. De familieleden hebben het eten zelf gemaakt. Dat was enorm lekker, ik kan dit eenieder aanbevelen.Het kerstfeest is een zeer leuke ontmoeting en ook een leuke ervaring om met andere mensen kerst te vieren. Ik heb dit gedaan op aanraden van mijn vier dochters, die ver weg wonen. Na het feest heb ik dit verslag aan hun uitgebracht. REACTIE GEWELDIG.Ik hoop dat we weer een fijne kerst moge vieren.