Kerstfeest 2018

We vierden dit jaar ons kerstfeest wederom in het Dorpshuis d’Oude Waterwolf van Maatvast. Het was nu onze zesde keer dat we het feest gaven. Veel gasten van vorige jaren wilden weer deelnemen. Ook hadden we weer nieuwe gasten. ​

 

Na koffie met taart en het welkomstwoord speelde wij een kennismakingspel. Er kwamen heel wat herinneringen los en we leerden elkaar weer wat beter kennen aan de hand van kaarten met vragen. Na nog een rondje koffie met chocolaatjes werd er gezongen door de kinderen. Wat doen ze dat leuk! ​Hierna werd een drankje uitgedeeld.

 

Zoals ieder jaar werd er een samenzang gehouden. De bekendste kerstliederen zingen we mee met begeleiding. Daarna volgde een film. Reuze leuk! De film liet zien hoe schoolkinderen van de 1e Montessorischool kerstkaarten voor ons hadden gemaakt. Ze hadden er duidelijk plezier in. De kerstkaarten werden aan ons rondgedeeld. Een paar werden voorgelezen.

 

Vlak voor het diner volgde nog een muziekbingo. Er werden muziekfragmenten afgespeeld uit onze jeugd. We moesten de titels raden en opzoeken op het bingoformulier. Eigenlijk waren die oude nummers leuker dan het aankruisen op het formulier. Af en toe gingen we meezingen.

 

​Na een stukje gitaarmuziek werd het voorgerecht uitgedeeld; kip, mango en een avocado torentje. Hierna kregen we een bietensoepje. Het hoofdgerecht was rollade, bloemkoolpuree met witte chocolade en wortellinten met daarbij verse spruitjes.

We sloten af met het nagerecht van cheesecake met rode vruchtentopping en wat frambozenijs.

 

We eindigden dit vrolijke kerstfeest met een kopje koffie en wat lekkers. We zongen nog even “We wish you a merry christmas” en daarna vertrokken de eerste gasten om half negen vrolijk en voldaan naar huis. We konden terugkijken op een gezellig kerstfeest.

Kinderen maken kerstkaarten