Kerstfeest 2017

We vierden dit jaar ons kerstfeest in het Dorpshuis d’Oude Waterwolf van Maatvast. Het was inmiddels onze vijfde kerstfeest waar gasten van vorige jaren graag weer aan wilden deelnemen. Vanaf 14.00 uur stroomden de gasten binnen in een kerstsfeer omgeven dorpshuis waarin een grote kerstboom iedereen meteen in kerststemming bracht.

Na koffie met taart en het welkomstwoord konden onze gasten zich - aan de hand van een eerder gemaakte (mooie) foto, die met een beamer levensgroot werd geprojecteerd – aan elkaar voorstellen. Dit leverde hilarische situaties en gespreksstof voor de verdere dag op.

Vervolgens brachten Mac en Thomas onze gasten in vervoering met een gitaarspel. Iedereen was daarna geïnspireerd om gezamenlijk kerstliederen, onze terugkerende succesvolle activiteit, te zingen. Daarna speelden iedereen met enthousiasme mee aan de quiz, waar diep in het verleden moest worden gewroet.

Vlak voor het diner droeg Joke, een gast van ons kerstfeest, een zelfgemaakt gedicht over

ons kerstfeest voor. Ook had Marjon een kerstverhaal voor dit feest geschreven die ze

ingetogen aan ons voorlas.

Het diner werd met genoegen ontvangen. Na de gerookte zalmmousse serveerden we

tomatensoep met bieslook en rozemarijn. Het hoofgerecht was een Vlaamse stoofpot

met speculaas, pastinaakpuree met tijm, haricots met spek en stoofpeertje. We sloten af

met het nagerecht lemon cheese.

We eindigden dit kerstfeest met koffie en wat lekkers. De eerste gasten vertrokken om half negen vrolijk en voldaan naar huis en konden terugkijken op een gezellig kerstfeest.